Omdat we vorig jaar en dit jaar veel binnen hebben gezeten zijn de meeste woningen ondertussen al flink onder handen genomen. Een nieuw likje verf op de muur, de woonkamer opnieuw ingericht en dan toch die eetkamerstoelen maar vervangen. Misschien ben jij ook wel toe aan een nieuwe vloer. De vloer hoort bij de basis van het interieur en heeft dan ook best veel invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het zou dus zomaar kunnen dat al dat werk in huis ervoor heeft gezorgd dat de vloer niet meer goed bij het interieur past. Denk jij er over na om de vloer te vervangen? Dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, dat lees je in dit blog.

 

Waar te beginnen

Het kiezen van een nieuwe vloer is geen gemakkelijke klus. Misschien heb je een droomvloer in gedachten maar past deze helemaal niet bij de ruimte of binnen je budget. Of misschien heb je geen idee wat je wilt en kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het is in ieder geval belangrijk dat je als eerst bedenkt in welke ruimtes je de vloer wilt vervangen en welk gebruik je van de vloer maakt. Woon je in een appartement, dan is de kans groot dat verschillende ruimtes in huis met elkaar verbonden zijn en de vloer overal in overloopt. Je wilt dan een vloer die goed staat in iedere ruimte. Ook zul je met kinderen of huisdieren waarschijnlijk voor een andere vloer kiezen dan wanneer je alleen woont. Denk hierbij aan hoe makkelijk de vloer schoon te maken is en hoe lang je wilt dat de vloer mee kan gaan. Als je dit duidelijk in beeld hebt, kun je het soort vloer gaan kiezen.

 

Soorten vloeren

Als je bent toegekomen aan het kiezen van een soort vloer kom je opnieuw voor veel lastige keuzes te staan. De meest gekozen vloeren zijn vloeren van natuursteen, hout, PVC, parket, laminaat of tegels. De vloeren hebben natuurlijk verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen. Online kun je onderzoek doen naar de verschillen tussen iedere materiaalsoort en uitkiezen welke vloer het beste past in jouw woning. De houten vloeren blijven met hun authentieke uitstraling enorm populair. Houten vloeren geven dan ook een originele sfeer aan de ruimte die andere soorten vloeren maar moeilijk kunnen evenaren. Houten vloeren komen in verschillende behandelingen en afwerkingen voor, van licht tot erg donker. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een geschikte houten vloer te vinden. Het onderhoud van een houten vloer is afhankelijk van de afwerking, zoals gewaxt, gelakt of geolied. Laat je hier door een expert in adviseren. Vaak zijn er in de buurt al verschillende experts op dit gebied te vinden. Zoek bijvoorbeeld eens op “houten vloeren haarlem”.

Leave a comment