Misschien mag (moet) je op bezoek bij je schoonouders. Misschien zie je op tegen een weekend in een buitenlands hotel met alleen je werkgever als gezelschap. Misschien heeft je vrouw weer eens een dubbeldate gepland met een doodsaai stel dat alleen over zichzelf kan praten. Er zijn altijd situaties waar je gewoon even doorheen moet. Als ijsbreker wordt vaak een pint gedronken of een goede fles wijn opengetrokken. Waarom ook niet? Je schoonvader blijkt humor te hebben. Je werkgever is vriendelijker dan je dacht en is bovendien supporter van dezelfde Jupiler Pro League club. Dat doodsaaie stel weet meer over plezier hebben dan je dacht en je hebt uiteindelijk vanavond meer gelachen dan in de afgelopen weken bij elkaar. Dat is helemaal niet vreemd of uniek. Soms moet je nu eenmaal wat meer ontspannen zijn voor je het ijs kunt breken.

Jij bent de uitverkorene

Plotseling gaat alles zoals jij wilt dat het gaat. Helemaal in je eigen voordeel dus. Je schoonvader ligt onder de tafel van het lachen om een grap die jij maakte. Met een knipoog naar je echtgenote sla je hem op de schouder en krijgt het zelfs voor elkaar om hem nog harder te laten lachen om je volgende opmerking. Dat weekendje met je werkgever kon niet beter beginnen. Hoewel het grappen waren, heeft je baas al twee keer over loonsverhoging gesproken. Hij is oprecht onder de indruk van je plannen om kosten te besparen op de logistieke afdeling van zijn onderneming. Die vergadering wordt een fluitje van een cent! Weg zijn je zenuwen. Het doodsaaie stel lijkt een schot in de roos te zijn! Niets aan deze mensen is doodsaai en dat mag je gerust ook over jezelf zeggen. Je bent ad rem, attent, grappig en gezellig. Als je vrouw niet met je getrouwd was, zou ze zo weer met je in het huwelijksbootje treden.

…Of de schlemiel…

Misschien was het dat laatste glas. Je schoonvader is niet langer geamuseerd en je kunt hem geen ongelijk geven. Je gedrag kan niet door de beugel. Je wordt luidruchtiger, valt iedereen in de rede en moet vooral zelf om je grappen lachen. Je hebt iets teveel gedronken, waardoor je werkgever nu heel afkeurend kijkt. De vergadering is nog slechts halverwege, maar jij hebt het al verpest door je te vrij op te stellen. Het doodsaaie stel? Die zijn klaarblijkelijk toch doodsaai. Ze kunnen niet eens tegen een grapje. En je vrouw kiest partij voor hen! Waar is het precies mis gegaan? Je beseft pas dat het jouw schuld was wanneer het te laat is.

Het is nooit te laat

Je kunt niet ongedaan maken wat je hebt gedaan. Maar je kunt wel voorkomen dat je het nog eens zal doen. Maak je je zorgen om je alcoholgebruik? Doe de Alcoholisme Test en neem een belangrijke beslissing voor jezelf. Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Jij kiest welk pad je nu zal inslaan. Ben je niet tevreden over de uitslag van je Alcoholisme Test? Dan is het nooit te laat om je toekomst te veranderen. Maak gebruik van de Alcoholisme Test en accepteer de hulp die je wordt aangeboden. Samen ben je beter dan alleen.

Leave a comment