Wijnhuizen zijn een geweldige plek om over wijn te leren. Ik heb geleerd dat de wijn van druiven wordt gemaakt, dat wijn op een heel specifieke manier wordt gemaakt. Ik heb ook geleerd dat er verschillende soorten wijn zijn, en verschillende druiven die worden gebruikt om verschillende soorten wijn te maken. Het beste van wijnhuizen is dat je een rondleiding door de wijnmakerij kunt maken, meer te weten kunt komen over het wijnbereidingsproces en een rondleiding door de wijngaard kunt maken. Ik zal je vandaag wat meer informeren over wijn en wijnhuizen.

De verschillende wijn soorten en het proces

Er zijn veel verschillende soorten wijn. De twee belangrijkste soorten wijn zijn rood en wit. Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven en witte wijn wordt gemaakt van witte druiven. Er zijn ook verschillende soorten witte en rode wijn. Witte wijn wordt gemaakt van druiven als Chardonnay en Riesling. Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten rode wijn, zoals Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. De druiven die worden gebruikt om de verschillende soorten wijn te maken, worden geteeld in verschillende soorten wijngaarden. Cabernet Sauvignon wordt bijvoorbeeld verbouwd in een zeer specifieke wijngaard, de Napa Valley.

Hoe een wijnhuis er van binnen uit ziet

Wijnhuizen zien er van buiten uit als een gewoon gebouw, maar als je eenmaal binnen bent, ziet het eruit als een enorm pakhuis. De binnenkant van het magazijn is erg schoon en overzichtelijk. Alle wijnvaten worden opgeslagen op planken. De vaten worden in een specifieke volgorde op de planken opgeslagen. Op de bovenste plank staan ​​bijvoorbeeld de vaten die voor rode wijn worden gebruikt.

zo wordt wijn gemaakt

Het proces van het maken van wijn is erg ingewikkeld, maar het is erg interessant. Het proces begint wanneer de druiven binnen een bepaald tijdsbestek van een wijngaard worden geoogst. Nadat de druiven zijn geoogst, worden ze geplet en in een groot vat geplaatst. Het vat wordt vervolgens verwarmd tot een bepaalde temperatuur. Vervolgens worden de gekneusde druiven, ook wel most, in een roestvrijstalen tank gedaan. Daarna wordt de most een bepaalde tijd in de tank bewaard, afhankelijk van het type wijn. Nadat de most een bepaalde tijd in de tank is bewaard, wordt deze in een vat gegoten om te rijpen. Nadat de most rijp is, wordt deze gebotteld en verkocht aan de consument.

De beste wijnhuizen

Bekijk de beste wijnhuizen online en kijk of het ook wat voor jouw is. Ik vind ze zeker heel leerzaam en zou het iedereen aanraden om eentje te bezoeken.

Leave a comment