Een big bag huren kan zeer nuttig zijn voor je tuin. Maar wat is een big bag precies? In dit artikel leggen we het je graag uit. Ook vertellen we je waar je aan moet denken bij het huren van een Big Bag zodat je nooit de verkeerde keuze zult gaan maken. Je wilt immers zeker zijn dat je een goede keuze zult gaan maken zonder dat je hier achteraf spijt van zult krijgen en daar helpen wij je graag mee met informatie op deze pagina.

Wat is een Big Bag?

Een Big Bag is een grote zak, emmer of pot die veel grond kan bevatten. In de tuin is het woord groot relatief. Wat in de ene situatie groot is, kan in een andere situatie klein zijn. In de meeste gevallen is een big bag minstens 2 meter lang en 2 meter breed. Meestal is hij blauw of rood, maar soms ook zwart. De bodem kan glad zijn of richels hebben. Bovendien kan een Big Bag gevuld zijn met bovengrond, goed verteerde mest of veenmos.

Wat kun je zoal in een Big Bag stoppen?

Big Bags die geschikt zijn voor de tuin  worden gevuld met bovengrond of mest. Het is noodzakelijk de bovengrond uit de buurt van de wortels van de plant te houden, omdat deze kan gaan rotten. Soms wordt ook fijn of brak veenmos gebruikt. 

Hoe wordt een Big Bag gevuld?

Een Big Bag huren is zeer handig omdat je er allerlei spullen in kunt stoppen. Gebruik het bijvoorbeeld tijdens een opruimbeurt in de tuin. Nadat de zak met grond is gevuld wordt het in een emmer gedaan. Vervolgens dien je een slang te gebruiken om het water over de grond te voeren. Als de emmer gevuld is hoeft er alleen nog maar water te worden toegevoegd, de zak te worden opgepompt en de plant water te worden gegeven.

Kies voor sterk materiaal

Tenslotte raden we aan om bij een Big Bag huren ook te letten op het materiaal dat je wilt gebruiken. Misschien wil je graag modder een aantal planten in de zak stoppen, omdat je druk bent geweest met de tuin.  Kies altijd voor een Big Bag gemaakt van sterk materiaal, zodat het niet stuk gaat wanneer je er veel materiaal in stopt. Tegenwoordig zijn er veel Big Bags te huur. Lees altijd beoordelingen door van eerdere klanten van het verhuurbedrijf, zodat je een goed beeld krijgt van de aangewezen diensten en/of producten.

Leave a comment