Je hebt er misschien wel eens van gehoord : Natuurvoeding. Maar wat is natuurvoeding nu precies? Waarom is het beter voor je? Wat verstaan we onder natuurvoeding? Wij zijn in het onderwerp gedoken om die vragen voor je te beantwoorden!

Wat is natuurvoeding precies?

Wat verstaan we nu eigenlijk onder natuurvoeding? Nou, natuurvoeding heeft alles te maken met wat gezond en volwaardige voeding is. We worden ons steeds bewuster van het voedsel wat we eten. We zijn meer dan ooit bezig met welke voeding het beste voor ons is. Het is smaakvoller en voedzamer. Daarnaast belast natuurlijke voeding het milieu een stuk minder, omdat het alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Nu we begrijpen wat natuurvoeding precies inhoudt en jij hier misschien ook wel gei╠łnteresseerd in bent geraakt, is de volgende stap om ons bezig te houden met de basisprincipes van natuurvoeding!

De basisprincipes van natuurvoeding

We kunnen natuurvoeding onderverdelen in een paar basisprincipes. Als eerste kiezen we bij natuurvoeding daarom voor vers. Dit houdt in dat je de groenten en fruit in het goede seizoen koopt en eet. Dit betekent ook dat de producten voller van smaak zijn en een hogere voedingswaarde hebben. Je koopt aardbeien dus bijvoorbeeld niet in de winter. Vervolgens gaan we kijken of het product puur is. Dit houdt in dat we controleren of de producten bewerkt en onnatuurlijk zijn. We willen gaan voor de producten die nog zoveel mogelijk onbewerkt zijn, deze producten houden namelijk meer voedingswaarde en daardoor geef je jouw lichaam de juiste voedingsstoffen. De stap daarna is dat we controleren of het voedsel eerlijk is. We willen producten kiezen die milieuvriendelijk zijn en dus eerlijk zijn voor de aarde. Ook houdt dit in dat we liever kiezen voor ‘fairtrade’ producten. Wat daar op voortbouwt is dat we biologische producten kopen. Biologische landbouw en veeteelt is namelijk de duurzaamste manier van voedselproductie. Biologisch- dynamische producten zijn daarbij nog beter dan biologische producten. Biologisch-dynamisch houdt namelijk in dat de voeding compleet biologisch is maar dat de benodigde middelen van de producten zoveel mogelijk uit hetzelfde boerenbedrijf komen. Kies bovendien voor gevarieerde voeding. Het is namelijk beter voor je lichaam om divers te eten. Daarbij is het beter voor de wereld omdat het dan niet te eenzijdig wordt belast.

Persoonlijke voorkeuren

Nu we alle principes hebben besproken rust ons nog een onderwerp om te bespreken en dat is persoonlijke voorkeur. Hou dus zelf bij op welke voeding jouw lichaam het beste reageert en wat niet. Het is namelijk het doel dat jij je fitter gaat voelen. Ga dus bewust om met het voedsel wat je probeert!

Leave a comment