Als een echte cocktail liefhebber ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar nieuwe lekkere drankjes. Wist je dat je met Licor 43 heerlijke cocktails kan maken? Je moet dan wel even weten wélke. Daarom hebben we voor jouw twee van de beste recepten met 43 likeur voor je uitgelegd!

Wat is Licor 43 precies?

Voordat we beginnen met de recepten willen we je even vertellen over de drank zelf. Licor 43 is een erg bekende likeursoort uit Spanje. De naam komt voort uit de 43 ingrediënten waarvan de drank is gemaakt. Een van deze ingrediënten is vanille, wat je ook duidelijk kunt proeven in de drank. Ook is de smaak karamel erg aanwezig. Een ontzettend lekker drankje dus als je van vanille en karamel houdt! Let wel op, het heeft een alcoholpercentage van maar liefst 31% dus je kunt de drank het beste niet ongemixt drinken!

Café 43

Hou jij van koffie én cocktails? Dan is Café 43 het perfecte drankje voor jou! Café 43 is namelijk een Spaanse koffiecocktail. Het is een heerlijk drankje om mee na te tafelen. Je hebt voor dit drankje Kahlua, Licor 43 en espresso nodig. Verder ga je ook een Martini glas en een shaker gebruiken. Eerst zet je een kopje espresso en deze laat je afkoelen. Wanneer het is afgekoeld giet je 30 milliliter espresso in een shaker met ijs. Voeg vervolgens 30 milliliter Kahlua en 15 milliliter Licor 43 toe in de shaker. Shake het geheel dan totdat je een ijslaagje van condens op je shaker ziet. Voor het beste effect kun je van tevoren het martini glas koelen in de koelkast. Dan giet je het geheel in het glas en klaar! Je kunt er eventueel ook nog lekkere chocolademousse of een stukje chocola bij nemen.

Licor 43 Tonic

Hou jij van Tonic en van Licor 43? Dan móét je Licor 43 Tonic eens proberen. Om het beste uit dit drankje te halen heb je de volgende ingrediënten nodig: 30 milliliter Licor 43, 90 milliliter Tonic, één eetlepel citroensap, citroen, sinaasappel en aardbei. Gebruik ook een bol glas gevuld met ijs. Als eerste persen we citroensap in het glas en voegen we de Licor 43 toe. Daarna snij je de aardbei in stukjes en voeg je die ook toe aan het glas. Als laatste kun je er nog een schijfje citroen en sinaasappel bij doen. Eventjes roeren en genieten maar. Een ding is zeker, je zult heerlijk genieten van deze dranken.

Leave a comment