We kunnen er helaas niet meer omheen: de prijzen voor energie zakelijk stijgen de laatste tijd als nooit tevoren. Dat is goed te zien op de zakelijke energierekening; je moet anno 2022 meer betalen voor je energie dan in 2020 of 2021. Wanneer je energiecontract voor je bedrijf bijna afloopt, is er een aantal tips dat je op kunt volgen om iets te besparen op je volgende energiecontract. Omdat geen enkele ondernemer graag te veel betaalt voor energie zakelijk lees je in dit artikel een aantal van die simpel toe te passen tips waarmee je direct kunt beginnen.

Stap altijd over op het moment dat dat mag

Wat veel ondernemers bijvoorbeeld niet weten, is dat ze over het algemeen altijd voordeliger uit zijn als ze overstappen naar een nieuw energiebedrijf op het moment dat dat mag. Ieder energiecontract beschikt over een einddatum. Wanneer die einddatum in zicht komt, mag je op zoek gaan naar een nieuwe zakelijke energiedeal. Een groot deel van de ondernemers doet dit niet, omdat ze wel tevreden zijn met de energieleverancier waar ze zitten. Wat zij vaak niet weten, is dat dit het minst voordelige is wat je kunt doen. Met blijven hangen bij je energieleverancier ben je namelijk altijd duurder uit. Wat je beter kunt doen, is actie ondernemen en op zoek gaan naar een nieuw zakelijk energiecontract. Er zijn namelijk altijd wel aanbieders van zakelijke energie die een betere deal voor je hebben. Zij willen namelijk als geen ander nieuwe klanten trekken, waardoor ze korting of een welkomstcadeau aanbieden. Wat je ook kunt doen, is je huidige energieleverancier vragen of zij een interessant aanbod voor je hebben zodat je niet hoeft over te stappen.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Nu vraag je je misschien af hoe je zo snel een nieuw energiecontract vindt voor je bedrijf dat ook nog eens een goede match is. Simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Op die manier vind je gegarandeerd hét zakelijke energiecontract dat bij je bedrijf past. Onze tip? Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker, een handige tool die voor jou op zoek gaat naar de beste energiecontract voor jouw bedrijfssituatie. Het enige wat je moet weten voor het gebruik van zo'n vergelijker is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen, zoals de wens voor groene stroom. Voor de rest kun je gewoon heerlijk achterover zitten met een kop thee of koffie. Een eenvoudige zakelijke energievergelijker waarmee je direct kunt beginnen, is de vergelijker op Minder.nl. Ga op zoek naar de gegevens omtrent je jaarlijkse verbruik en laat het vergelijken beginnen!

Let altijd op de einddatum en opzegtermijn

Om zeker te weten dat je altijd het beste energietarief van dat moment scoort én dat je geen onnodige kosten aan je zakelijke energiecontract hebt, is het aan te raden om te letten op de einddatum en opzegtermijn van je huidige contract. Het is namelijk van groot belang om voor de einddatum over te stappen. Doe je dat niet dan mag je zakelijke energiecontract stilzwijgend worden verlengd door het energiebedrijf waarbij je zit. Helaas gebeurt dit nooit tegen fijne aanbiedingstarieven, maar tegen hoge kosten. Op die manier betaal je gegarandeerd te veel voor je zakelijke energie. Daarnaast moet je goed kijken naar je opzegtermijn. Dat is de termijn vanaf wanneer je überhaupt de overstap mag maken. Het ene energiebedrijf hanteert een termijn van drie maanden, terwijl de ander een termijn van een maand aanhoudt. Check vooraf goed wat de opzegtermijn van jouw zakelijke energieleverancier is zodat je precies op tijd kunt overstappen en nooit onnodig te veel betaalt voor het energiecontract voor je bedrijf.

Leave a comment