Eerlijk is eerlijk: ik ben niet zo goed in het mezelf verwennen. In elk artikel over gezond en gelukkig leven staat vaak dat je iets leuks voor jezelf moet kopen om jezelf eens te belonen. Ik werk er hard voor dus waarom zou ik het niet doen? Maar de realiteit is dat ik heel weinig voor mezelf koop. Zelfs in de supermarkt ga ik niet voor de duurdere merken of de meest bijzondere producten. Koffie en thee zijn bij mij van het huismerk, dat vind ik prima. Toch vind ik het ontzettend leuk als ik van vrienden wel iets speciaals krijg bijvoorbeeld als ze me thee cadeau geven. Want dat is dan geen thee van het huismerk, maar luxe thee met bijzondere smaken die ook speciale namen hebben zoals Shahrazad of Toearegh. En van die bijzondere smaken kan ik dan ook echt genieten op regenachtige dagen als de storm om het huis giert. Dan zit ik met mijn luxe thee in een grote mok op de bank tevreden van dit heerlijke drankje te genieten. Dus thee cadeau doen is leuk. Maar ook met koffie kun je alle kanten op.

Koffiemolen: uniek cadeau

Laatst ontdekte ik iets wel heel bijzonders: de koffiemolen. Oké, die bestaat al heel lang maar door de moderne manieren van koffie bereiden en kopen was ik die een beetje uit het oog verloren. Tegenwoordig is het weer helemaal in om je eigen koffie te maken en zelf te experimenteren met de diverse smaken koffiebonen. Natuurlijk is het niet meer nodig dat je uren lang en met het zweet op je voorhoofd koffiebonen maalt: dat gaat gelukkig helemaal automatisch. Een koffiemolen heeft bovendien een modern uiterlijk zodat het ook nog eens prima in je keuken past. En zelf koffie malen heeft iets nostalgisch. Je maakt je eigen koffie en je kunt daar ook mee experimenteren. En laten we eerlijk zijn: er is niets fijners dan de geur van echt verse koffie die in je huis hangt. Dat is pas echt thuiskomen.

Kies je cadeau

Een koffie- of thee cadeau is gewoon leuk om te geven. Bovendien heb je heel veel keus. De thee bijvoorbeeld zit vaak in mooie, luxe verpakkingen bijvoorbeeld in schattige blikjes. Dus wil je iemand eens echt verwennen? Ga dan voor een zo’n leuk en origineel cadeau. En als je geluk hebt, wordt dit lekkere cadeau je ook nog eens geserveerd als je weer eens een keer langskomt. Dan kan ook jij ervan genieten!

Leave a comment