Vrieskisten kunnen natuurlijk niet missen in een horecabedrijf. Er zullen altijd etenswaren zijn die je moet invriezen, en met een vrieskist blijft het eten ook langer goed. Gelukkig heb je online vaak de keuze uit een ruim assortiment aan vrieskisten. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel ruimte je hebt, en daar pas je de grootte van de vrieskist op aan. Ze zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Het is ook mogelijk om voor een vrieskast te gaan, maar een vrieskist heeft eigenlijk meer voordelen. Wat zijn dan de voordelen van een vrieskist?

Voordelen van een vrieskist

Met een vrieskist wordt de temperatuur beter vastgehouden dan een vrieskast. Dit komt omdat koude lucht zwaarder is dan warme lucht, en wanneer de deksel opengaat van de vrieskist zal de koude lucht dus naar beneden vallen. Om deze reden is een vrieskist ook energiezuiniger dan een vrieskast. En heb je niet zoveel ruimte? Dan zijn er vaak ook vrieskisten met schuifdeuren, die je bijvoorbeeld onder planken kunt plaatsen aan de muur. Toch is er ook een nadeel verbonden aan een vrieskast, en dat is dat het minder ergonomisch is. Je moet namelijk vaak bukken om erbij te komen. Gelukkig kun je wel kiezen voor een klep of een schuifdeksel, en vaak heb je dan ook nog eens de keuze uit verschillende deuren. Zo zijn er glazen deuren, geblindeerde schuifdeuren of blinde klapdeuren. Vaak zijn er ook klapdeuren die van RVS zijn, roestvrij staal. Maar welke vrieskist is nou de beste?

Verschillende vrieskisten

Er zijn veel verschillende vrieskisten te koop en daarom kan het nog weleens lastig zijn om een vrieskist aan te schaffen. Er zijn ook veel verschillende merken, maar de populairste merken zijn o.a. Polar en Saro. De vrieskisten van deze merken zijn vrij goedkoop en de kwaliteit is goed. Als de vrieskist niet heel vaak open en dicht wordt gedaan, is zo’n vrieskist zeker aan te raden. Is dit wel het geval, dan is het wellicht beter om een iets prijzigere vrieskist uit te zoeken. Wat ook handig is om op te letten na de aankoop van een vrieskist, is waar je deze neer gaat zetten. De omgevingstemperatuur is belangrijk voor de vrieskist, zodat het op de juiste manier kan functioneren. Als je hier meer informatie over nodig hebt tijdens de aankoop van een vrieskist, kan je contact opnemen met het bedrijf dat de vrieskisten verkoopt!

Leave a comment