Een motor kopen is nogal een opgave. Je moet aan veel denken en dat is vervelend. Wij hadden het anders gewild en jij waarschijnlijk ook. Waarom? Nou, je hebt een passie voor motoren en je wil dit mooie apparaat gewoon in je garage gaan zetten. Begrijpelijk, wij gaan er samen voor zorgen dat jij dit zo snel mogelijk kunt doen en dat de motor er ook komt om te blijven. Je zult, na het lezen van deze blog, op den duur geen gezeur meer krijgen. Wat moet jij doen? Nou, wij geven de tips. Jij zult ze alleen nog tot leven moeten wekken door ze toe te passen op je aankoop. Veel succes!

Verzekering

Allereerst gaan we even kijken naar de verzekering. Net als met elk ander voertuig of een dure aankoop, is het handig om te beginnen met een motorverzekering vergelijken. Je weet direct of de motorverzekering die je op het oog hebt voldoet aan je eisen. Wat dekt het? Wat dekt het niet? Hoeveel kost het mij maandelijks? Wat is mijn eigen risico? Allemaal best veel om te onthouden en om op te zoeken. Als je een motorverzekering vergelijkt met andere verzekeringen, heb je dit meteen op een rijtje. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk en een hoop stress. Je zult deze stap moeten implementeren, hem overslaan is geen goed idee. Waarom niet? Nou, een motorverzekering is, indien je over een motor beschikt, bij wet verplicht. Het is daarom aan te raden dit z.s.m. te regelen. 

De staat van de motor

De staat van de motor is ook goed om even te bekijken. Je kunt nog zo’n mooie motor hebben gekocht en een goede motorverzekering hebben afgesloten, als de staat niet goed is, is je pret van korte duur. Inspecteer die staat daarom goed. Maak een proefrondje, bekijk alle onderdelen zorgvuldig en maak dan pas je keuze. Werkt de versnelling vlekkeloos? Zie je schade? Hoe zit het met de uitlaat? Is de accu in goede staat? Zo kunnen we wel even doorgaan. Het komt er op neer; bekijk dit uiterst zorgvuldig. 

Tenaamstelling

Tenaamstelling van je motor zal moeten gebeuren. Je moet je motor aanmelden bij de RDW en gegevens aanleveren. Deze gegevens zullen worden gekoppeld aan het kenteken en jouw naam. Op deze manier weten ze dat de motor van jou is geworden als je hem hebt gekocht. Is dit gebeurd? Dan ben je klaar.

Leave a comment