Een Duitsland vakantie: er is bijna geen Nederlander die dat niet een keer heeft gedaan. Logisch natuurlijk want Duitsland is een van onze buurlanden en voor je het weet ben je de grens over. Duitsland kent een enorme afwisseling aan landschappen en grenst aan twee zeeën: de Noordzee en de Oostzee. Voor geschiedenis liefhebbers: die kunnen eeuwen terug in de tijd met de vele oude burchten en kastelen die het land kent en natuurlijk is er geen enkel ander land in Europa te vinden waar er zoveel sporen zijn van de woelige recente geschiedenis. En dan hebben we het natuurlijk nog maar niet over alle lekkernijen die Duitsland te bieden heeft: van braadworst tot wijn, er is voor elk wat wils. Geen wonder dus dat veel Nederlanders met liefde de grens over steken voor een Duitsland vakantie. Ga jij deze zomer ook?

Duitsland vakantie

Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik in Duitsland was. Het was maar een paar kilometer de grens over van ons vakantieadres in Limburg in de stad Aken. Al meteen was zichtbaar dat je echt niet meer in Nederland was en ik keek mijn ogen uit. Zelfs een paar kilometer over de grens is alles al anders. Maar ik ging Duitsland pas echt waarderen toen ik naar de Moezelstreek reisde. Wat heb ik daar genoten. Wandelen tussen de wijnranken op soms hele steile hellingen, oeroude, middeleeuwse burchten met elk hun unieke geschiedenis, schattige dorpjes en natuurlijk heel veel heerlijke wijn. De twee weken die ik daar was, was niet genoeg om alles te ontdekken. En er was voor ieder wat wils: natuur, cultuur en veel activiteiten. Kortom: Duitsland stond ook opeens bij mij op de kaart. En daarmee begon een grote ontdekkingstocht door de rest van Duitsland.

Shoppen en natuur

Duitsland biedt veel afwisseling: spectaculaire natuur en mooie steden vol geweldige winkels. Je kunt ervoor kiezen vlak bij Nederland te blijven, maar hoe verder je Duitsland in reist, hoe mooier het wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Beierse Alpen of het populaire Bodenmeer? Je moet er even wat kilometers voor rijden, maar dan heb je ook wat. Nederlanders worden hartelijk ontvangen want zij vormen de grootste groep toeristen. Het voordeel van Duitsland is ook dat je elkaar nog redelijk kunt verstaan. Duitsland kent een goed wegennetwerk en is dus ook goed begaanbaar. Dus ben je nog opzoek naar een leuke vakantie? Denk aan een Duitsland vakantie!

Leave a comment