Ben je ondernemer en wil je een vlag plaatsen bij je bedrijf? Dan doe je er goed aan om je vlag zelf te laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo en/of de naam van je bedrijf. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het bedrukken van een bedrijfsvlag en welke soort vlag moet je überhaupt kiezen? De antwoorden op deze vragen en meer lees je in dit blog. 

Kies de juiste vorm en afmetingen

Allereerst is de keuze van de vlag belangrijk; wanneer je kiest voor een vlag bedrukken, is het natuurlijk zonde als de vlag al snel gaat slijten of door weersomstandigheden niet lang mooi blijft. Naast de duurzaamheid, is ook de zichtbaarheid van de vlag belangrijk. Een baniervlag is een goede keuze wanneer je gaat voor optimale zichtbaarheid van je te bedrukken vlag of vlaggen. Een baniervlag is namelijk ook wanneer het windstil is voldoende zichtbaar. Voor een baniervlag heb je een vlaggenmast nodig met een dragende arm waar de vlag aan opgehangen wil worden.

De juiste vlaggenmast kiezen

Kies voor een vlag en vlaggenmast van het juiste materiaal. Bij het kiezen van een vlaggenmast doe je er goed aan om te kiezen voor een vlag van aluminium of polyester. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Zeker aluminium vlaggenmasten zijn zeer duurzaam en gaan tot wel tientallen jaren mee, ook als ze buiten staan. De hoogte van de vlag die je kunt aanhouden bij een baniervlag is tot op de helft van de totale lengte. 

Kies voor simpele kleuren en een basic bedrukking

Nu je de juiste vlaggenmast en een vlag van hoogwaardig materiaal uit hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de opdruk van de vlag. Bij het bedrukken van vlaggen is het cliché less is more echt waar. Je wil immers dat de vlag duidelijk leesbaar en gemakkelijk te begrijpen is. De vlag fungeert als visitekaartje van je bedrijf en moet kwaliteit uitstralen. Kies daarom voor een beperkt aantal kleuren en zorg voor een minimale variatie aan aantal opdrukken om de leesbaarheid te vergroten. Gebruik geen kleuren die op elkaar lijken, maar juist liever met elkaar contrasterende kleuren. Zo blijft de opdruk van je vlag ook op afstand goed zichtbaar. Gebruik de kleuren van je huisstijl op de vlag en maak gebruik van een simpel ontwerp. Vaak is de opdruk van je eigen beeldmerk of naamlogo al voldoende. 

 

Leave a comment