Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ook groot dat je een auto nodig zult hebben. Je hebt deze bijvoorbeeld nodig om de werkvloer te kunnen bereiken, maar ook is het wel zo handig om over een auto te beschikken als je naar een afspraak moet gaan. Mocht je nog niet over een auto beschikken die op naam van je bedrijf staat, dan is dat erg zonde. Het is niet verstandig om dit allemaal met je persoonlijke auto te doen, want dat is zonde van het geld. Veel ondernemers kiezen voor het leasen van een auto, maar wat zijn de voordelen daar eigenlijk van? Je komt er meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Je hebt altijd een auto tot je beschikking

Een van de grootste voordelen van een lease.auto, is dat je altijd wel een auto tot je beschikking zult hebben. Het kan namelijk voorkomen dat de motor van je auto kapot is gegaan en teruggestuurd moet worden naar de fabriek. Erg vervelend, maar door het ondertekenen van een leasecontract heb je jezelf ervan verzekerd dat je altijd een auto zult hebben. Houd er wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is bij operational zakelijk leasen. Wanneer je een financial lease auto hebt, zul je zelf de kosten moeten betalen en zit je zeker zonder auto. 

 

Geen verzekering en wegenbelasting

Als je in het verleden of momenteel ook zelf een auto hebt, dan weet je dat het soms vervelend kan zijn om de wegenbelasting en de verzekering te betalen. Dit is niet vervelend omdat het veel geld kost, maar het zijn zaken waar je je liever niet mee bezig wilt houden en dat is te begrijpen. Een van de voordelen van het zakelijk leasen van een auto, is dat je geen wegenbelasting en verzekering hoeft te betalen. Dat heeft ermee te maken dat het leasemaatschappij eigendom is van het voertuig. Ze zullen de verzekering en wegenbelasting van het voertuig moeten voldoen. 

 

Regelmatig een nieuwe auto rijden is mogelijk

Wanneer je een lease auto hebt, dan zul je de auto nooit bezitten en zit je ook vast aan een contract. Dit kan erg voordelig zijn als je regelmatig een nieuwe auto wilt rijden, want je kunt na afloop van het contract een nieuwe auto uit kiezen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het leasebedrag wel veranderd. Kies je voor een duurdere auto? Dan is het wel zo verstandig om er rekening mee te houden dat je ook meer zult gaan betalen.

Leave a comment