Je wilt graag dat je kinderen gezond eten. Dat ze voldoende vitamines binnenkrijgen, ook als jij er even niet bij bent. Veel ouders geven hun kinderen daarom een appel, een banaan of een mandarijn mee naar school of naar de sportclub. Maar wat gebeurt vaak? Kinderen hebben wel wat anders aan hun hoofd dan het afhappen van een appel, het schillen van een banaan of het pellen van een mandarijn. Het is dan slim om een fruitbakje voor kinderen aan te schaffen en het fruit schoongemaakt en gesneden mee te geven. Een fruitbakje voor kinderen past goed in een broodtrommel én wordt geleverd met een vorkje. Je kind zal eerder zijn of haar fruit eten doordat het maar weinig inspanning kost.

Een fruitbakje voor kinderen gaat gewoon in de vaatwasser

We weten allemaal dat fruit flink wat fruitsuikers bevat. Dit zorgt voor de benodigde energie voor je kind om zich goed te kunnen concentreren en om lekker te kunnen sporten of spelen. Een nadeel van deze fruitsuikers is dat ze nogal plakkerig kunnen zijn. Het is daarom goed om te weten dat het fruitbakje voor kinderen gewoon in de vaatwasser gewassen kan worden. Zo heb je er geen omkijken naar. De volgende dag kan het gewoon weer mee naar school of naar de sportclub.

Geef jij je kind boterhammen mee naar school?

Het is steeds meer gebruikelijk dat kinderen op de lagere school een continurooster hebben. Een rooster dat loopt van 8.30 tot 14.00 uur en waarin dus ook geluncht moet worden. Sommige scholen verzorgen deze lunch, maar over het algemeen zul je deze moeten meegeven. Een kinder broodtrommel bestellen is dan een goed idee. In deze broodtrommel kun je de gesmeerde boterhammen meegeven, maar er is ook ruimte voor iets anders. Een fruitbakje voor kinderen past er in veel gevallen gewoon in, naast de boterhammen. Ook kun je er nog iets lekkers instoppen. Afhankelijk van de regels van de school natuurlijk!

Eet je kind liever een salade?

Veel kinderen zijn helemaal niet zo gek op brood. Daarom komen sommige broodtrommels bijna dagelijks weer vol mee terug. Het is dan slim om met je kind te praten over wat hij of zij dan liever eet. Is dat een salade? Dan kun je gemakkelijk een salade meegeven in de broodtrommel. Het gaat er uiteindelijk om dat je kind voldoende eet om de dag goed vol te houden. Vergeet niet om ook een vorkje mee te geven als je kind gaat voor een lekkere salade in de pauze.

Leave a comment